Frohe AB

Besöksadress
Postadress:Strömfallsvägen 4
Postnummer:S - 135 49
Stad:Tyresö
Land:Sverige
Telefon:+46 762-174937
E-post:info[at]frohe[dot]se
www:http://www.frohe.se
Kontaktperson
Åke Timmerman
Telefon:+46 762-174937
E-post:a.timmerman@frohe.se

Frohe utvecklar och tillverkar produkter i formsprutad plast som tillverkas och monteras i renrum eller normal produktionsmiljö.

Vi har mycket lång erfarenhet av att leverera plastprodukter till kunder inom områdena Fordon, Livsmedel, Elektronik, Finmekanik, och Medicinteknik. 

Frohe har produktionsanläggningar i Tyresö, Stockholm samt Wroclaw, Polen.
Direktlänk: Om Frohe

 

HÖGTEKNOLOGISK PLASTPRODUKTION

Vi formsprutar i en- och tvåkomponent. Tvåkomponentsprutning, eller 2K, som det också kallas, är ett område som är starkt växande. Vår målsättning är att bli marknadsledande inom denna mycket speciella formsprutnings teknik.
Frohe har ca 50 moderna hydrauliska maskiner utrustade med robot. De har låskraft från 25 ton, och utrustade för mycket små skottvikter, upp till 350 ton.
Direktlänk: Högteknologisk Plastproduktion

 

ISO CERTIFIERINGAR

Vår övertygelse är att för att kunna utveckla och tillverka produkter inom våra kunders områden är det nödvändigt med godkända kvalitetssystem som överensstämmer med kundernas krav.

Frohe är därför certifierade enligt SS-EN ISO 13485:2003, SS-EN ISO 9001:2008, SS-EN ISO 14001:2004.
Direktlänk: ISO Certifieringar

 

FORMSPRUTNING I RENRUM

Medicinteknik är det starkast växande marknadssegmentet för Frohe. Vi ligger i framkant som partner för utveckling och tillverkning. Idag (maj 2011) är nära 40% av Frohe AB:s leverans till Medicinteknik som är en mycket krävande kundgrupp.

Att det området ökar vet vi beror på att vi har en lång, gedigen och väl förankrad projektkultur som skapar resultat. Våra projektledare är vana att arbeta med kunder som ställer höga krav och har höga förväntningar.
Direktlänk: Formsprutning i Renrum

 

PRODUKTUTVECKLING

Frohes bärande ide i all utveckling är att med entusiasm och kunnande parat med lång erfarenhet leda kunden i den tekniska utvecklingen i mål på utsatt tid. Frohe medverkar gärna från start i utvecklingsprocessen. I den tidiga fasen av kundens projekt kan vi utvärdera utkast, modeller och tillverka fungerande prototyper i prototypverktyg. Till vår hjälp har vi bla Solid Works.
Direktlänk: Produktutveckling

 

MILJÖ

Frohe bedriver sedan många år ett aktivt miljöarbete. Det har resulterat i en rad åtgärder som har minskat Frohes miljöpåverkan. Vår strävan är att våra kunder ska uppleva att våra offererade lösningar ligger i framkant vad det gäller miljöfrågor och att vi ska uppfattas som ansvarsfulla och proaktiva i vårt miljöarbete.

Vi arbetar aktivt för att öka vår kunskap om material som minskar Frohes miljöpåverkan.
Direktlänk: Miljö

 

VERKTYGSMAKERI

Frohe utvecklar och tillverkar verktyg för formsprutning i egen verkstad. Verkstaden hanterar även service och underhåll på våra kunders verktyg.
Direktlänk: Verktygsmakeri

 

MONTERING I RENRUM

Frohe monterar allt. Vi monterar antingen manuellt eller automatiserat. Vi ultraljudssvetsar, limmar, monterar snäppen, skruvgängor. Vi har även specialbyggda automatstationer där vi utför montering, svetsning, kontroll och paketering. Vi gör allt i korta och långa serier efter kundspecifikt behov. Dina krav avgör om vi gör det i normal produktionsmiljö eller i renrum.
Direktlänk: Montering i Renrum