Se hela föreläsningslistan Priser och anmälan

Läs mer om Charlotte och Jonas föreläsning nedan

Föreläsare tema renrum 2024

Charlotte Nellemann & Jonas Högman

Elis Cleanroom

Charlotte Nellemann

Mer information kommer inom kort

Jonas Högman

Mer information kommer inom kort

Ny innovation – ett ventilerat klädsystem för steril tillverkning

Efter flera års produktutveckling har Elis tagit fram en innovation inom steril tillverkning. ElisAir är ett luftventilerat allt-i-ett plaggsystem för personal som arbetar i renrum och som utvecklats med fokus på ökad effektivitet, komfort och som möter kraven i Annex 1. Att arbeta i en renrumsmiljö är inte enkelt, vare sig från ett kontaminerings- eller komfortperspektiv. Det finns många krav, bland annat att personalen måste vara helt täckta eftersom människor är den största kontaminationsrisken inne i renrummet. En risk som alla företag med renrumsproduktion måste minimera.
 
Presentationen kommer bland annat att beröra de olika risker som kan uppkomma vid renrumsarbete och hur det nu finns en lösning på dessa:
  • Hudexponering – Exponering av hud på grund av skyddsglasögon som inte passar operatörens ansikte, glipor som uppstår vid huvudrörelser och/eller mellan skyddsglasögonen och ansiktsmasken, huvor som inte sitter perfekt och skyddsglasögon som inte passar operatörens ansikte.
  • Skyddsglasögon – som ofta sitter för hårt och trycker på huvudet. Hur kondens och imma kan påverka arbetet utförs, eller problematiken med glasögon som inte får plats under skyddsglasögonen.
  • Komfort – att vara iklädd en helkroppsdräkt utan ventilation samt att andas in sin egen utandningsluft kan skapa obehag och kan resultera i försämrad produktivitet, produktionsfel och koncentrationssvårigheter för den operatören.
Priser och anmälan se hela föreläsningslistan Frågor och svar Startsidan TEma renrum