Se hela föreläsningslistan Priser och anmälan

Föreläsare tema renrum 2024

Läs mer om Camillas föreläsning nedan

Camilla Höglund

Spectral Blue by LED Tailor

Camilla har en bakgrund som biokemist och biomedicinare, har forskat i läkemedelsmetabolism och optogenetik vid Helsingfors Universitet. Senaste 7 åren utvecklat och patenterat desinficeringsteknologi som bygger på synligt blått ljus. Camilla har även studerat vetenskapskommunikation, undervisat högskolestuderande och varit aktiv inom olika innovationsprojekt.

Antimikrobiellt blått ljus
– ny desinficeringsteknologi (MWHI)

Blått ljus är ofta ett utmärkt alternativ eller komplement till existerande desinficeringsmetoder som är baserade på antingen kemikalier eller UV-ljus. Den innovativa desinficeringsteknologin fungerar mot alla bakterier, mögel- och jästsvampar och är utformad för att minska kontamineringsriskerna, sänka kostnaderna och erbjuder en säker, hållbar och miljövänlig metod för kontinuerlig desinfektion, vilket skapar säkrare arbetsmiljöer.

Teknologin har en enorm potential eftersom den kan bekämpa mikrober även inuti biofilm och är dessutom, till skillnad från vanliga desinficeringsmetoder, säker för människan och material, även miljövänlig.

 

Presentationen tar bland annat upp:

  • Vad är antimikrobiellt blått ljus och varför fungerar det?
  • Dags att skifta fokus från temporära desinficeringsmetoder mot kontinuerliga
  • Stora skillnader mellan blått ljus och UV-ljus som är bra att känna till
  • Praktiska exempel på hur teknologin kan tillämpas i renrum
Priser och anmälan se hela föreläsningslistan Frågor och svar Startsidan TEma renrum